Kunnat mukaan digituen verkostoon ”rantalippujen” avulla

Rantalippu
Etelä-Karjalan kunnille teetettiin beach flag -mainosliput, joissa on teksti ”Digiä lähellä” ja maakunnan sydäntunnus. Lippujen luovutuksen yhteydessä saatiin nimettyä digituen yhteyshenkilö myös niihin kuntiin, joissa sitä ei vielä aiemmin ollut.

Etelä-Karjalan liitto, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ja Imatran kaupunki toteuttavat yhdessä Digituki @ ekarjala -hanketta. Hankkeessa haluttiin alusta asti saada kaikki kunnat mukaan Etelä-Karjalan digituen verkostoon. Osa kunnista osallistui alusta alkaen innolla verkostotapaamisiin, mutta toisia oli vaikeampi saada nimeämään digituen yhteyshenkilö. Hanketiimi päätti teettää kaikille kunnille digitukiaiheiset beach flag -mainosliput yhteistyön vauhdittamiseksi. Lippuja voidaan käyttää erityyppisissä digitukea esittelevissä tilaisuuksissa.

Liput saatiin painosta elokuussa 2020, ja niiden luovutus tapahtui alkusyksystä. Koronatilanteen vuoksi emme pystyneet järjestämään yhteistä lippujen luovutustilaisuutta, kuten olimme alun perin suunnitelleet. Sen sijaan tiedotimme asiasta Teams-tapaamisessa, ja sovimme jokaisen kunnan kanssa erikseen lipun toimituksesta.

Beach flag -mainoslippujen luovuttamisen avulla saatiin aktivoitua loputkin Etelä-Karjalan kunnat mukaan digituen verkostoon. Toimintamallista innostuivat myös Kymenlaakson digitukihankkeen edustajat, jotka teettivät samantyyppiset beach flagit omalla ilmeellään. Nyt odotamme, että koronarajoitukset aikanaan päättyvät, ja maakunnassa päästään jälleen järjestämään digitukea esitteleviä tapahtumia. Silloin beach flagit ovat toivottavasti runsaassa käytössä.

Yhteystiedot

Virve Lindström

Etelä-Karjalan liitto
Päivitetty: 28.10.2020