Laiteopastus ja teknisten ongelmien ratkaisu

Tältä sivulta löydät ohjeita puhelimen, tabletin ja tietokoneen hankintaan sekä käyttöönottoon. Täältä löydät myös vinkkejä sovellusten, ohjelmistopäivitysten ja helppokäyttöohjelmien käyttöön sekä teknisten ongelmien ratkaisuun.

Ohjeita ja vinkkejä laitteiden käyttöön    

Uudellamaalla toimiva senioreiden tietotekniikkayhdistys Enter ry on laatinut selkeäkielisiä ohjeistuksia ja vinkkilistoja laitteiden käyttöön.

Tarjoilla on mm. seuraavat ohjeet:
Seniorin opas tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen hankintaan, vinkkejä kännykän hankintaan sekä kännykkä turvaksi ja avuksi. 

Tietokone

Yle Oppimisen Digitreenit –sivusto tarjoaa kootusti ohjeita tietokoneista. Aiheina on mm. hiiren käyttö, Windows10 ja näppäinkomennot.

Mukana on mm. seuraavat artikkelit: 
Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön
Digitreenit: Hiiren kakkospainikkeen taikatemput
Digitreenit: Opettele ainakin nämä näppäinkomennot

Puhelin ja tabletti

Yle Oppimisen Digitreenit –sivusto tarjoaa kootusti ohjeita puhelimista ja tableteista. Aiheina on mm. mobiilivarmenne, mobiilimaksaminen, sovellusten päivittäminen ja helppokäyttötoiminnot.

Mukana on mm. seuraavat artikkelit:
Digitreenit: Taasko uusi päivitys? Miksi ja miten päivität sovelluksia
Digitreenit: Näin teet lapsesi älypuhelimen käytöstä turvallisempaa
Digitreenit: Vaatiiko älypuhelin liikaa huomiotasi? Näin rajoitat ilmoitusviestien tulvaa

Tutustu myös Digitreenien sanastoihin "Mitä ovat selain, käyttis ja wifi? Laaja digisanasto selittää sanat selvällä suomella"

Vaasan kaupunginkirjasto on koonnut ohjeistuksen älypuhelimen kuvakkeista. Ohjeistus löytyy myös ruotsiksi symboler i smarttelefonen.  

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivulta löydät ohjeita puhelin- ja laajakaistaliittymien hankinnasta ja häiriötilanteista.


Puuttuuko sivulta jotain olennaista tietoa? Ole hyvä, ja kerro se meille!

Päivitetty: 28.6.2021