Taitoja digituen antajalle

Digi- ja väestötietovirastossa olemme kiinnostuneita kaikkien digitukijoiden työstä ja osaamisen kehittämisestä. Toimitpa sitten vapaaehtoisena tai virkatehtävissä, kohtaat työssäsi erilaisissa tilanteissa olevia ihmisiä, joiden digitaidot vaihtelevat. Jotta voit myös myös tulevaisuudessa auttaa asiakastasi itsenäiseen ja turvalliseen sähköiseen asiointiin, tarjoamme avuksesi osaamisen kehittämisen välineitä.

Digituen sisältö voi olla sähköisen asioinnin opastamista, sovellusten ja laitteiston käytön tukea tai jotain aivan muuta. Digituen antajan osaamistarpeet myös muuttuvat jatkuvasti digitalisaatiokehityksen myötä. 

Digi- ja väestötietovirasto tuottaa säännöllisesti webinaareja ja muuta koulutusmateriaalia, jotta voit kehittää osaamistasi. Tältä sivulta löydät myös koosteita muiden toteuttamiin sisältöihin sekä ohjeet siihen, miten voit halutessasi arvioida osaamistasi ja näyttää toteen jo hankittua tietoa ja taitoa digituen antajana.

Voit seurata suoria webinaareja osoiteesta dvv.fi/digitukilive.

Kurssi digituen antajalle eOppivassa

Digituki ja palveluneuvonta kuuluu monen meistä työhön. Digituen kentällä toimii lisäksi suuri joukko tärkeää työtä tekeviä vapaaehtoisia. Tässä koulutuksessa saat vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, ohjaamiseen, verkostoitumiseen ja omien taitojen kehittämiseen. Olitpa sitten konkari tai aloittelija – tämä koulutus on juuri sinulle!

Tulevat webinaarit

Päivitetty: 26.3.2021