Millainen palvelu, sellainen kokemus – MyHelsinki-sivusto perustuu avoimen datan tietoihin

My Helsinki -sivusto kerää kaiken elämyksellisen sisällön yhteen osoitteeseen. Sivusto oli ehdolla digitalisaation Suunnannäyttäjäksi vuonna 2018.

Koska kaupungissa tapahtuu paljon, on tärkeää saada parhaat vinkit ja tärpit samalle sivustolle. My Helsinki -sivusto kerää kaiken elämyksellisen sisällön yhteen osoitteeseen. Avoimeen dataan perustuvan sivuston tietoa voi hyödyntää kuka tahansa kaupunkilainen.

My Helsinki -verkkosivuston sisällöntuotantoon ja markkinointiavuksi on myös kutsuttu osallistumaan niin paikallisia julkimoita kuin asukkaita. Omat vinkkinsä Helsinkiin ovat jakaneet niin M. A. Numminen kuin Seela Sella. Sisällöntuotantoa tukee Helsingin kaupungin tapahtumatietokannan ja paikkatietokannan data, joka tapahtuu kaupungin avoimien rajapintojen kautta. Sivuston ympärille voi rakentaa myös omia digitaalisia palveluita.

Vuoden 2018 Suunnannäyttäjät-kilpailuun ilmoittautui yhteensä 30 tiimiä. Kilpailussa haettiin erityisesti kansalaisten arkea helpottavia digihankkeita, -projekteja ja -kokeiluja. Kilpailun kannalta tärkeäksi nähtiin myös se, että digitalisaatiotekoon osallistui henkilöitä useammasta organisaatiosta. Lisäksi kilpailussa arvostettiin sitä, että mukaan ilmoitetun digiteon lopputuloksia voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa.

Päivitetty: 5.2.2020