Palvelutarjotin kerää yhteen lapsiperheiden palveluita ja tietoa – mukana palveluita palveluntarjoajasta riippumatta

Lapsiperheiden palvelutarjotin on sähköinen portaali, johon on koottu yhteen ja samaan palveluun perheiden kannalta oleelliset, ennaltaehkäisevät ja matalan kynnyksen palvelut ja informaatio Oulun seudulla. Tarjotin oli ehdolla digitalisaation Suunnannäyttäjäksi vuonna 2018.

Palvelutarjottimen kautta perheet voivat löytää helposti omaan tilanteeseensa liittyvää tietoa, ohjausta ja neuvontaa sekä oman alueensa palveluita ja harrastuksia.

Lapsiperheiden palvelutarjottimesta löytyvät kootusti Oulun kaupungin omat palvelut, mutta sen lisäksi kolmannen sektorin, seurakunnan ja yksityisten yritysten palveluita. Lapsuus.ouka.fi-sivusto palvelee lapsiperheiden arkea ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, jotta elämäntapahtumien ympärille koottu tieto löytyy helposti samasta paikasta, palveluntarjoajasta riippumatta. Näin kuntalainen voi itse määrittää omat tiedon ja palvelun tarpeensa.

Palvelutarjottimesta löytyy muun muassa infopankki, kerho- ja tapahtumakalenteri, chat-palvelu, jonka kautta tavoittaa neuvolan tai varhaiskasvatuksen palveluohjaajia ja eri rajapintaratkaisujen avulla sivusto käyttää esimerkiksi ihimiset.fi:n sisältöjä.

Palvelutarjottimen kehittämisessä huomioitiin eri osapuolten toiveita ja näkemyksiä ja järjestettiin useita palvelumuotoilutyöpajoja, johon osallistui kaupungin ja järjestöjen työntekijöiden lisäksi yksityisiä palveluntuottajia ja kuntalaisia.

Vuoden 2018 Suunnannäyttäjät-kilpailuun ilmoittautui yhteensä 30 tiimiä. Kilpailussa haettiin erityisesti kansalaisten arkea helpottavia digihankkeita, -projekteja ja -kokeiluja. Kilpailun kannalta tärkeäksi nähtiin myös se, että digitalisaatiotekoon osallistui henkilöitä useammasta organisaatiosta. Lisäksi kilpailussa arvostettiin sitä, että mukaan ilmoitetun digiteon lopputuloksia voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa.

Päivitetty: 5.2.2020