Suunnannäyttäjät 2020

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjät-kilpailussa palkitaan yhdenvertaisuutta edistäviä digitaalisia palveluita ja toimintamalleja.

Voittajaksi Aspa-säätiön Digi haltuun! -hanke

Suunnannäyttäjät-kilpailun voittaneessa, Aspa-säätiön vetämässä STEA-rahoitteisessa hankkeessa (2017-2020) edistetään asumispalveluiden piirissä olevien eri tavoin vammaisten henkilöiden, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä pitkäaikaissairaiden yhdenvertaisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Lue tiedote kilpailun voittajasta

Finaaliin kolme huikeaa ehdokasta

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjät-kilpailun finaliin nousi huhtikuun aikana järjestetyssä yleisöäänestyksessä kolme ehdokasta: Satasairaalan Mobiiliapuri, Aspa-säätiön Digi haltuun! -hanke ja Suomen Uusperheiden Liiton StepApp-valmennus.

Lue tiedote finalisteista

Finalistit etenevät nyt raadille, johon kuuluvat kuntaministeri Sirpa Paatero, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari, Vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen sekä Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä. Raadin valitsema voittaja julkistetaan 20.5. järjestettävässä Digi kaikille -webinaarissa.

Yleisöäänestys päättyi 1.5.

Määräaikaan mennessä Suunnannäyttäjät-kilpailuun ilmoittautuneista, yhdenvertaisuuden huomioivista tai sitä edistävistä digiteoista on nostettu kilpailun yleisöäänestysvaiheeseen kymmenen ehdokasta:

Mistä on kyse?

Vuosittain järjestettävässä Suunnannäyttäjät-kilpailussa etsitään organisaatiosiilottomia ja asiakaslähtöisiä tapoja kehittää julkisia palveluita. Vuoden 2020 kilpailun teemana on Yhdenvertaisuus digitaalisissa palveluissa. Kilpailussa etsitään kokonaan tai osittain julkisella sektorilla kehitettyjä digitaalisia palveluita, joissa toteutuu yhdenvertaisuus. Kilpailuun voi osallistua myös digitaalisten palvelujen yhdenvertaisuutta edistävällä tai tukevalla toimintamallilla, hankkeella tai kokeilulla.

Kuka voi osallistua?

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjäksi voi ehdottaa esimerkiksi:

  • Hanketta, projektia tai kokeilua, joka edistää digitaalisten palveluiden yhdenvertaisuutta.
  • Digitaalista palvelua, joka on toteutettu yhdenvertaisuus huomioiden.

Kilpailuun voi ilmoittautua, mikäli vähintää ehdotus on toteutettu kokonaan tai osittain julkisella sektorilla. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan ehdokkaan toteuttamisessa mukana ollut maksimissaan viisihenkinen ydintiimi. Vähintään yhden ydintiimin jäsenen tulee edustaa julkista sektoria.

Kilpailun kulku

  • Kilpailuun voi ilmoittautua 11.3.-6.4.2020 välisenä aikana.
  • Ehdokkaat julkaistaan 8.4.2020. Yleisöäänestys on auki 8.4.-1.5.2020.
  • Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneet ehdokkaat etenevät raadille, joka valitsee voittajan.
  • Voittaja julkistetaan 20.5.2020  järjestettävässä webinaarissa.

Arviointiraati

Kilpailun voittajan valitsee raati. Raatiin kuuluvat kuntaministeri Sirpa Paatero, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari, Vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen sekä Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Palkinto

Voittajatiimi julkistetaan 20.5. järjestettävässä webinaarissa. Kilpailun palkintona voittajatiimille järjestetään opintomatka joko Suomessa tai läheisessä maassa. Kilpailun ajankohta ja tarkka kohde suunnitellaan yhdessä voittajatiimin kanssa.

Päivitetty: 20.5.2020