Palvelukuvaus
Suomidigi-palvelu sisältää sekä Suomidigi.fi-verkkopalvelun että Suomidigin brändin alla järjestettävät tapaamiset, tapahtumat ja verkostotyön. Suomidigin visiona on tarjota ajantasaista, ennakoivaa ja valmisteltua sisältöä julkisten palveluiden kehittämisen tueksi ja vuorovaikutusta ajatuksien herättäjäksi ja innovaatioiden syntymiseksi. Yhteinen Suomidigi kokoaa elämäntapahtumalähtöisten palvelujen tekijät ja tuen. Palvelun tavoitteena on tukea Digi- ja väestötietoviraston (DVV) lakisääteisen tehtävän, edistää koko julkisen sektorin digitalisaatiota, toteutumista.
Palvelun tuottaa Digi- ja väestötietovirasto (DVV). Tällä palvelukuvauksella kuvataan Suomidigi.fi-verkkopalvelu (Suomidigi, palvelu).
Suomidigi tarjoaa julkisen sektorin digitalisaation ja kehittämisprojektien parissa toimiville:
- tietoa ja tilannekuvaa: käyttäjä löytää ajankohtaista ja valmisteltua sisältöä julkisten palvelujen kehittämisen tueksi.
- tukea ja työkaluja: käyttäjä saa konkreettisia työkaluja ja palveluja kehittämisen tueksi sekä löytää kanavat asiantuntija- tai vertaistukeen.
- mahdollisuuden osallistua, vaikuttaa ja verkostoitua: käyttäjä voi rekisteröityneenä tuottaa sisältöjä (artikkeli- ja blogiteksti, tapahtuma), perustaa oman ryhmäsivun sekä kommentoida sisältöjä ja osallistua keskusteluun.
Palvelun kohderyhmä
Suomidigi on suunnattu pääasiassa julkisen sektorin digitalisaatio- ja kehittämisprojektien parissa toimiville asiantuntijoille, kehittäjille ja johtajille, jotka voivat olla virkamiehiä, viranhaltijoita tai toimia julkisen sektorin toimeksiantamina.
Palvelun käyttö
Verkkopalvelu toimii osoitteessa www.suomidigi.fi. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta ja sisällöt ovat kaikille julkisia. Palveluun rekisteröidytään joko suoraan Suomidigiin tai sosiaalisen median tunnuksilla. Rekisteröityneenä palvelun käyttäjä voi tuottaa erikseen määriteltyjä sisältöjä, kommentoida sisältöjä sekä luoda oman profiilin.
Palvelun ylläpito ja kehittäminen
DVV vastaa Suomidigin ylläpidosta ja kehittämisestä. Verkkopalvelun lähdekoodi on julkaistu MIT-lisenssillä, ja se on ladattavissa GitHubissa siltä osin kuin tekijänoikeus kuuluu DVV:lle.